مرکباتمنابع عطر

نارنج

بوسیله اردیبهشت ۶, ۱۳۹۵ بدون نظر

نمایه بویایی (Odor Profile) : ترش و معطر.

نام لاتین     (Latin names) : Bitter Orange

نام دیگر      (Other name) : Seville Orange, Bigarade Orange, Sour Orange, Marmalade Orange

گروه اصلی         (source) : مرکبات

تیره                   (Family) : سدابیان

توضیحات   (Description) : نارنج (نام علمی: Citrus aurantium) نام درخت و میوه‌ای از زیرردهٔ رُز مانندها،  راستهٔ ناترک‌ سانان، تیره سدابیان، جنس مرکبات است.

از آب نارنج برای خوشبو کردن و بهبود طعم غذا استفاده می‌شود و در صنعت عطرسازی و شامپو سازی هم کاربرد دارد. شکوفه‌های آن یکی از معطرترین گلهاست که آن مربای بهار نارنج و همچنین عرق نارنج در طب سنتی ایران کاربرد دارد. در درمان ناراحتی‌های معده از مربای آن استفاده می‌شود. درخت نارنج مادر مرکبات است و پایه بسیار خوبی جهت پیوند شاخه‌های نارنگی و یا پرتقال است. فشار خون و ضربان قلب را زیاد می‌کند.

نارنج میوه‌ای که در ایران به فراوانی تولید می‌شود و محصولات جانبی متعددی نیز دارد. نارنج میوه درختی بزرگ و زیباست با برگهایی بزرگتر و خوشبوتر از برگهای درخت لیمو. شکوفه‌های آن که بسیارخوشبو است بهارنارنج نامیده می‌شود. در بعضی مناطق در تمام فصول سال می‌توان میوه نارنج را برروی درخت دید. در حالیکه هنوز میوه سال گذشته بر درخت است میوه‌های جدید هم در حال رسیدن هستند. شکوفه نارنج (بهار نارنج) طبیعت (مزاج) = گرم و خشک، بوییدن آن شادی آور، تقویت کننده مغز و از بین برنده آبریزش بینی (زکام) است. از این شکوفه ها مربای لذیذی تهیه می‌شود که خواص مفید شکوفه را دارد. اگر یک قاشق مرباخوری از گل شکوفه خشک نارنج را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و در فنجان را ببندید بعد از ۰۱ دقیقه نوشیدنی بسیار خوشبو و نشاط آوری آماده می‌شود.

نظرتان را بگویید