نمایه بویایی (Odor Profile) : معطر با عطری متعادل بین چوبی و نشاسته، کمی تلخ و شیرین تر از بادام.
نام لاتین (Latin names) : Hazelnut
گروه اصلی (source) : میوه ها و سبزیجات
توضیحات (Description) : فندق میوهای فندقی از درخت فندق است. ظاهر کروی یا بیضی دارد و طولش ۵۱-۵۲ میلیمتر و قطرش ۰۱-۵۱ میلیمتر است و دارای پوسته فیبری بیرونی میباشد. گونههایی از فندق از فندق معمولی بزرگترند و در بیشترین رشد دو برابر اندازه معمولی میشوند. میوه فندق زمانی که برسد از پوسته بیرون میافتد. هسته بذر فندق خوراکی است و میتوان آن را به صورت خام یا پخته مصرف نمود. بذر میوه پوستی بسیار نارک و به رنگ قهوهای تیره دارد که پیش از مصرف یا پختوپز آن را جدا میکنند.
فندق در سطح تجاری بیشتر در ترکیه، ایتالیا، یونان، گرجستان، در جنوب ایالت اسپانیایی کاتالونیا، در شهرستان کنت انگلستان و همچنین در ایالت واشینگتن و اورگن ایالات متحده وایران – قزوین – الموت تولید میشود. ترکیه با تولید تقریباً ۵۷% از فندق جهان، بزرگترین تولیدکننده این میوه در بین کشورهای جهان میباشد.
از فندق در صنعت شیرینیسازی برای ساخت پرالین مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین با ترکیب آن با شکلات میتوان شکلات ترافل و همچنین محصولاتی همچون نوتلا و فرانجلیکو تولید نمود. روغن فندق نیز که از فندق بدست میآید، بسیار خوشطعم است و در پختوپز مورد استفاده قرار میگیرد.
فندق از نظر میزان پروتئین و چربی غیراشباع بسیار غنی است، علاوه بر آن حاوی مقادر قابل توجهی از ویتامین ب۱ و ویتامین ب۶ و میزان کمتری از دیگر ویتامینهای ب است.